Külföldi munkát ígért a csaló

Szabálysértési kárt okozó, üzletszerűen elkövetett 38 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a Mohácsi Rendőrkapitányság egy mohácsi nővel szemben.

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján Zs. Noémi 33 éves mohácsi lakos, megalapozottan gyanúsítható volt azzal, hogy külföldi munkalehetőség közvetítésének ígéretével 38 sértettet károsított meg, akiktől több tízezer forint értékű közvetítési és megbízási díjat utaltatott át bankszámlájára.

Zs. Noémi a sértetteknek jól jövedelmező, németországi szállodai munkát ígért, két héten belüli indulással. A munkavállalóknak fejenként közvetítési, valamint megbízási díjat kellett bankszámlán átutalniuk. A befizetést követően Zs. Noémi folyamatosan változtatta a külföldre utazás időpontját, majd amikor a sértettek aggodalmukat fejezték ki a munkalehetőség valódiságával kapcsolatban, vagy a pénzüket kérték vissza, a 33 éves mohácsi nő hirtelen eltűnt.
Az elvégzett nyomozási cselekményeknek köszönhetően a nőt elfogták. Gyanúsítotti kihallgatásán feltáró jellegű, beismerő vallomást tett.

A nyomozás iratait a Mohácsi Rendőrkapitányság 2014. július 20-án vádemelési javaslattal küldte meg a Mohácsi Járási Ügyészségnek