Különleges ruhákat kaptak a speciális mentők

Közfoglalkoztatottak készítették a pécsi speciális mentők ruháit, amelyeket pénteken adott át Őri László alpolgármester. Az országosan is egyedülálló pécsi program immár különleges igényeket is képes kielégíteni.

hirdetés

Új egyenruhában feszítettek pénteken a Pécsi Kutató, Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai: a ruhákat Őri László alpolgármester adta át a speciális mentőknek. Őri László hangsúlyozta, a közfoglalkoztatás célja kezdetben az volt, hogy azoknak a pécsieknek, akik rövidebb-hosszabb ideje állás nélkül vannak, segély helyett munkát biztosítsanak.

közfoglalkoztatott, munkaruha, hl04
Minőségi darabok készülnek a varrodában

– Pécs az elmúlt időszakban példát mutatott más városoknak azzal, hogy bebizonyította, a közfoglalkoztatásban is értelmes, értékteremtő, minőségi munkát lehet végezni – vázolta Őri László alpolgármester, aki utalt rá, ennek jegyében újultak meg a nyilvános illemhelyek és számos intézmény udvara. – A kormányzati célokkal összhangban arra törekszünk, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők olyan szakmai ismeretekre tegyenek szert, amelyekkel a piaci viszonyok között is meg tudják állni a helyüket.

közfoglalkoztatott, munkaruha, hl03
Őri László alpolgármester adta át a ruhákat

Ezt mutatja az a program is, amelybe mintegy ötven hajléktalant vontak be, s biztosítottak számunkra munkát, közülük mintegy tucatnyian dolgoznak a varrodában. Itt kezdetben munkaruhák készültek sorozatban, de mostanra már bonyolult munkákat is végeznek – ilyen a speciális mentők ruhája. Bodor Csaba, Pécsi Kutató, Mentő és Tűzoltó Egyesület vezetője elmondta, egyedi igényeik voltak, a ruháknak jól látható, fényvisszaverős anyagból kellett készülniük, speciális méretekben és anyagból. Nemrég Észtországban egy gyakorlaton a próbadarabok is vizsgáztak, s nagyon jól tudták azokat használni.  A pécsi varrodában készülnek egyébként a pécsi városüzemeltetésben dolgozók munkaruhái is.