L. Simon: a haza védelme becsület dolga

A haza védelme becsület dolga – jelentette ki L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombaton Pákozdon, a pákozd-sukorói csata 167. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, utalva az utóbbi hetekben a magyar honvédség és rendőrség helytállására a déli határokon.

hirdetés

 

L. Simon László szerint olyan időszakban emlékeznek a honvédség születésének jeles eseményére, amikor az egykori honvédek mai utódainak az utóbbi évtizedek kihívásaitól merőben eltérő feladatokat kell teljesíteniük.

Emlékeztetett: törvénymódosításokkal a Parlament hatékony eszközöket adott a tömeges bevándorlás okozta krízis kezelésére úgy, hogy maradéktalanul betartja az európai uniós szabályokat, betartja mindenekelőtt a Dublin III., valamint a schengeni megállapodást. Azaz a magyarok, az 1848-as hős honvédek mai utódai megvédik az Európai Unió és a keresztény európai civilizáció határait.

“Elsősorban azért, mert ennek a keresztény Európának mi is teljes jogú részei vagyunk, és szeretnénk azok is maradni” – fogalmazott.