Lakodalomba indult, a bíróságra jutott

A Mohácsi Járásbíróság február 14-én bűnösnek mondta ki T. T. vádlottat egy rendbeli kifosztás bűntette és egy rendbeli testi sértés bűntette miatt, ezért őt 2 év börtönre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön.

hirdetés

Mint a bíróság közölte, még tavaly nyáron találkozott a vádlott és a sértett egy sombereki kocsmában, ahol felmerült, menjenek át Palotabozsokra, ahol egy lakodalmat tartanak. Át is mentek, azonban a faluházba nem engedték be őket, így gyalog indultak vissza Somberekre. A Pécsi Törvényszék közlése szerint az út során a vádlott provokálni kezdte a sértettet, tenyérrel többször megütötte, illetve 3-4 alkalommal meg is rúgta őt. A faluba visszaérve a sértett megpróbált elszaladni a vádlott elől, aki futva üldözte, amíg a sértett meg nem botlott és el nem esett, ekkor a vádlott ismét megütötte, majd megragadta a kezét és egy ideig a földön húzta maga után. Miután elengedte a sértett kezét, a vádlott közölte a sértettel, hogy menjen be a bekötőútra, ezáltal hagyjon nekik „egy kis előnyt”.

Távozás előtt a vádlott megkérdezte a sértettől, hogy van-e nála pénz, amire a sértett mondta, hogy igen. A vádlott felszólította a sértettet, hogy adja át a pénzét, amelynek a sértett, a korábbi, folyamatos és időben elhúzódó bántalmazások hatására, eleget tett. Az esetnek egyébként tanúja is volt.

A bántalmazások következtében a sértett több kisebb és egy súlyos sérülést is szenvedett. A vádlott által okozott 6.000 forint kár a nyomozás során megtérült.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést.