Lángoló trafik, felborult autó: durva hétvégéje volt a megye tűzoltóinak – KÉPEK

Huszonkét bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az elmúlt hétvégén. A megye tűzoltói tizenkét tűzhöz vonultak, négy káresetnél végeztek műszaki mentést, öt jelzés tévesnek minősült, egyhez pedig nem is kellett kimenniük. Mutatjuk a legkomolyabb eseteket.

Tüzek

Szeptember 10-én Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton egy dohánybolt külső fa burkolata kapott lángra, mintegy tizenkét négyzetméret felületen égett. A tűz az eladótérbe nem terjedt át. A helyszínre a pécsi tűzoltókat riasztották, akik két sugárral oltották el a homlokfalat és a trafik melletti két égő kukát is.

Később tűzvizsgálat is indult.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Szigetváron, a Hoboli úton szeptember 12-én. A járműben csak a sofőr utazott, aki miután észrevette a füstöt, letért az útról, majd elhagyta az autót, így nem sérült meg, és a forgalmat sem akadályozta. A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két sugárral eloltották a tüzet.

Műszaki mentések

Dunaszekcsőre is vonulniuk kellett a katasztrófavédőknek szeptember 10-én: a Petőfi utcában borult fel egy személyautó. A helyszínre a mohácsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították, majd kerekeire állították a kocsit. A járműben két fő utazott, őket kórházba szállították a mentők. A baleset után félpályás útzár volt érvényben a szakaszon.

Másnap, szeptember 11-én két személyautó ütközött össze szombaton a 6-os út hosszúhetényi elágazásánál. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben öt személy volt érintett, egyiküket a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki az autóból, három főt kórházba szállítottak.

Fotók: Pécs HTP, Szigetvár HTP, Mohács HTP

hirdetés
Uránia Mozi