Lángolt a családi ház teteje

Számos esethez riasztották a tűzoltókat szerdán, közölte a katasztrófavédelem. Egy baranyai községben lakhatatlanná vált egy családi ház a tűz miatt.

hirdetés

Háromszáz négyzetméteren égett a bozótos Berkesden. A pécsi tűzoltók csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt, majd kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nem tudott ajtót nyitni egy idős nő Komlón egy Kossuth Lajos utcai ingatlanban. A tűzoltók az ajtót betörve jutottak be a lakásba. A nő a szobájában feküdt és nem tudott felkelni. A mentősök kórházba szállították.

Kigyulladt egy korhadt fatörzs Mohácson az Ady Endre utcában. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Nagy erőkkel vonultak önkéntes és hivatásos tűzoltók Velény településre, ahol egy családi ház tetőszerkezet égett mintegy ötven négyzetméteren. Az épületben egy idős férfi tartózkodott, akit a beavatkozók kiérkezéséig a helyiek kihoztak. A helyszínre elsőként a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a tűzoltási feladatokat, majd a pécsi hivatásos tűzoltókkal együtt fejezték be a munkálatokat. A lángok vélhetően a kémény mellett keletkeztek, majd a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. Az épületet statikussal kell majd felülvizsgáltatni, addig nem lehet visszaköltözni. Az ott élő férfit megfigyelés céljából a szigetvári kórházba szállították.