Lángoltak az épületek

Pellérden egy családi házhoz épített kazánház, Nagyvátyon pedig egy szőlőhegyi melléképület kapott lángra szerda délután.

hirdetés

Pellérden egy családi házzal egybeépített melléképületben található vegyes tüzelésű kazán és annak környezete égett szerda délután. A helyszínre két pécsi tűzoltófecskendő, és egy vízszállító jármű vonult. Az egységek kiérkezéséig a lakók a lángokat megfékezték.

A tűzoltók egy vízsugárral, és kéziszerszámok segítségével megszüntették az izzást. A kazánházat hőkamera segítségével is átvizsgálták és környezeti hőmérsékletre hűtötték vissza. A tűzben a vegyes tüzelésű kazán és a mellette lévő gázkazán is megsemmisült, ezért az ingatlant lekapcsolták a hálózatokról. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nagyváty község szőlőhegyi részén egy fából készült melléképület teljes terjedelmében égett szerda délután. A szigetvári tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során a melléképület és a berendezési tárgyak elégtek, szerencsére személyi sérülés nem történt.