Lapáttal verte össze szerelmét és szomszédját a féltékeny bakonyai birkapásztor

A Pécsi Törvényszék a szeptember 15-én megtartott nyilvános tárgyaláson J. J. J. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntette és éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntette miatt – halmazati büntetésül – 4 év 6 hónap börtönre és 5 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Kötelezte a vádlottat, hogy kártérítés címén fizessen meg M. L. magánfélnek 50 ezer forintot.

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolatban élt H. Z. T.-vel Bakonyán. Szomszédjuk volt M. L., aki akkor 60 éves volt. M. L. egyébként a korábbi években kétszer stroke-ot kapott, ezért gyenge volt, fekvőbetegnek minősült.

hirdetés

A vádlott birkapásztorként dolgozott, így otthonától hosszabb ideig távol volt, és nagyon féltékeny volt élettársára.

Azt feltételezte, hogy a nő M. L.-lel „bizalmas kapcsolatot” ápol.

J. J. J. 2018. június 22-én éjjel telefonon kereste élettársát, és mivel sejtette, hogy M. L.-nál van, hajnali egy körül felbőszülten megjelent annak házánál, ahol valóban a szobában aludt M. L. és a nő – áll a vádiratban.

A féltékeny férfi magához vett egy fa keverőlapátot, betörte M. L. házának ajtaját és bement a szobába. Ezzel M. L.-nek 50 ezres kárt okozott.

A szobában először élettársa kelt fel, így a vádlott a falapáttal először őt ütötte meg többször egymás után, de közben azt is észrevette, hogy a nő ruhája alatt nincs bugyi. Az asszony végül kimenekült a szobából, de újabb ütést mért rá így is dühös élettársa.

Majd a vádlott az ágyban fekvő férfit is ütlegelni kezdte. Aztán kiment élettársa után az utcára, ahol szidalmazta őt és a falapáttal újra rávágott.

A nő végül a szomszédban lakó G. J.-hoz menekült be.

A vádlott tovább szitkozódott, azt kiabálta, agyonüti azt az embert akkor is, ha börtönbe kerül, a szomszéd tartotta vissza, hogy ne menjen újra verni.

A vádirat szerint a nő több, könnyebb sérülés mellett orrcsonttörést és singcsonttörést szenvedett el, amelyek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések.

M. L. sértett kizárólag 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el, több csontja eltört lábában, karjában. Sérülései közvetlen életveszélyes állapotot ugyan nem okoztak, de csak a szerencsén múlt, hogy nem lett komolyabb baj.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene enyhítés végett, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés