Lecsaptak a zsaruk a pécsi bűnbandára

Pénteken fejezte be az uránvárosi rendőrőrs azt a nyomozást, melynek során összesen 59 bűncselekményt sikerült felderíteniük Pécsett – közölte a Pécsi Rendőrkapitányság.

hirdetésTavaly év végén kerültek a rendőrök látókörébe azok a fiatalok, akik a bűncselekményeket elkövették. Az ügyben gyanúsítottként szereplő nyolc fiatalember – akik közül ketten még fiatalkorúak – jelenleg szabadlábon védekezik. Többen közülük a bűncselekmények elkövetését még az első rendőrségi kihallgatásuk után is folytatták, így ők egy időre előzetes letartóztatásba kerültek.

A fiatalok jellemzően üzletekbe törtek be, ahonnan készpénzen kívül szeszesitalt és dohányárut tulajdonítottak el akkora mennyiségben, hogy azt értékesítették is.

Nagy számú utcai játékgolyóautomatát is eltulajdonítottak, egyikük ezeket az automatákat már profi módon, állagsérelem nélkül tudta nyitni. A nyomozók felderítettek olyan esetet is, ahol autóbuszt nyitottak ki és onnan tulajdonítottak el különböző értékeket és több rongálást is elkövettek, oly módon, hogy földszinti lakások ablakait dobálták meg kővel. A gyanúsítottak közül több személy ellen szabálysértési eljárás is folyamatban volt.

A fiatalok fenti cselekményeikkel összesen több millió forintos károkat okoztak, az ügyben a rendőrség mindegyikük ellen vádemelést javasolt.

Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság