Ledöntötték a pécsi MÁV-rakodót

Szinte kártyavárként, egy másodperc alatt dőlt össze az egykori MÁV-rakodó a “kétpúpú felüljáró” tövében. A valaha szebb napokat is megélt monstrum a méhbe kerül.

Így nézett ki:

És most így fest a régebben több tonnás konténereket rakodó vasszerkezet:

A körülbelül 100 tonnás rakodót egy vállalkozó vásárolta meg, aki kérdésünkre elmondta, hogy már régóta kiszúrta a jó kis vasat, de eddig nagyon sokat kért érte a tulajdonosa, azaz a MÁV.

Elárulta azonban, hogy most “csomagban” többet is vásárolt az országban, egészen pontosan hetet, nettó 12 millió forintért.

Felsőkategóriás vasazás

Nem csinálhatott rossz üzletet, mert egy ilyen szerkezet több mint 100 tonnát is nyomhat, amiért körülbelül 4 milliót is érhet. De ezért meg is kell dolgozni, 4-5 nap kell ahhoz, hogy lebontsák és elszállítsák.

Kötéllel döntötték el a monstrumot

A vállalkozó kérdésünkre azt is elmondta, hogy bár videót nem készített az összedőlés pillanatáról, de egy szempillantás alatt a földre terítették a hatalmas monstrumot. Ehhez pedig nem kellett más, mint egy kötél, amit a szerkezet négy lábának egyikéhez rögzítettek.

Ha búcsút szeretnénk venni az évtizedek óta munka nélkül árválkodó monstrumtól, akkor azt jövő hét közepéig még megtehetjük. Addigra végzik el a piszkos munkát. Utána pedig? Valószínű, még nagyobb helyük lesz a tanulóvezetőknek gyakorolni.