Legyen a húsvét józan

Több százan találkozhattak ezzel a kütyüvel az ellenőrzések során

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Magyarország közútjain a “Józan Húsvét” elnevezésű kampány ideje alatt.

hirdetés

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt a forgalom növekedésével kell számolni a közutakon. A rendőrség április 17-e és április 21-e közötti időszakban „Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdet.

A fokozott ellenőrzés során a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, a cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is.

A húsvéti ünnepek alatt, illetve azt megelőzően a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, a forgalmi torlódások megelőzésére, valamint a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentésére.

  • Marquez

    Jó ötlet a józan húsvét, de életszerűtlen. Magyarisztánban minden ünnep (és a politika is) a mértéktelen zabálásról és a lerészegedésről szól. Alapvető kulturális változás kellene a kijózanodáshoz, de ez nem mostanában fog elkezdődni.