Lélekromboló vereséget szenvedett a magyar válogatott Albániától

Gyenge játékot bemutatva 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn Albániától. Ezzel lényegében elszállt az esélye Marco Rossi csapatának, hogy kiharcolja a vb-részvételt.

A FIFA büntetése miatt zárt kapuk mögött fogadta a magyar válogatott Albániát ma este vb-selejtezőn. Ennek ellenére is egyértelmű volt, hogy Szoboszlaiéknak nyerni kell, a három pont megszerzésével maradt volna ugyanis még halvány remény arra, hogy a csoport második helyére odaérhessenek.

Ehhez képest az első félidőt gyakorlatilag teljes egészében rossz volt nézni. Persze ez nem csak a magyar csapat elképzelés nélküli, körülményes, és rengeteg technikai hibával tarkított játéka miatt volt így – ugyanis Albánia éppen ugyanezt mutatta be 45 perc alatt. Mindent elmondott az első játékrészről, hogy egyetlen kaput eltaláló kísérlet sem akad.

A szünet után valamicskét ugyan javult a helyzet, Sallói rögtön a 46. percben meg is szerezhette volna a vezetést, azonban ezt nem követék újabb magyar helyzetek. Esemény nélkül csordogált a meccs, közben az albánok egy-egy kontrával próbáltak veszélyeztetni. Uzuninak akadt is egy ziccere, Gulácsi viszont kitornászta lövését a bal alsóból.

Szinte a semmiből, egy szabadrúgás után Szalai Attila is meglőhette volna azt a gólt, ami ezen a meccsen könnyen a győzelmet is jelenthette volna, de csak annyira tudott belekotorni a labdába, hogy az a kapufát találja telibe. Mindezek után Broja a 80. percben, gyakorlatilag a teljes magyar védelmet megbolondítva lőtte ki Gulácsi kapujának jobb alsó sarkát, amivel megpecsételte Magyarország sorsát.

Ha 0-0 maradt volna ez a 90 perc, akkor is azt kellett volna megállapítanunk, hogy lélekromboló volt nézni a magyar csapat „játékát”, így pedig, hogy vereség lett a vége, nem is nagyon van mit magyarázni ezen.

A csoport második helyét most már csak olyan matematikai egyenlet végén tudná megszerezni Magyarország, amelyen igen komoly számítógépek is hetekig pörgetnék a külöböző algoritmusok millióit. Így a vb-szereplés, szinte biztosan ismét csak álom marad…

Magyarország–Albánia 0-1 (0-0)
Labdarúgó-világbajnoki selejtező.

Magyarország: Gulácsi – Botka (Lang, 83.), Orbán, Szalai A. – Nego (Hahn, 83.), Schäfer, Szoboszlai, Nagy Á. (Kleinhesiler, 71.), Nagy Zs. – Sallai (Vécsei, 71.), Sallói (Schön 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Albánia: Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli, 30.) – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Balliu, 86.) – Uzuni (Broja, 66.), Cikalleshi (Manaj, 66.), Cekici (Bajrami, 46.). Szövetségi kapitány: Eduardo Reja.

Gól: Broja (80.).

Fotó: Huszti István/Telex

Hirdetés