Hazudott egy hetilap a polgármesterről

A Vasárnapi Hírek című hetilap valótlanságokat állított a polgármesterrel kapcsolatban. Az önkormányzat jogi eljárást is kezdeményez annak érdekében, hogy a hazugság ne maradjon büntetlenül.

hirdetés

Közlemény:

“Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, továbbá Páva Zsolt polgármester haladéktalanul helyreigazítást kezdeményez Gál J. Zoltán volt szocialista párti politikus, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára felelős szerkesztésében megjelenő Vasárnapi Hírek legfrissebb számában, illetve annak internetes felületén megjelent hazugsággal kapcsolatban.

A brutális valótlanságot állító, egyébként névtelen szerző, azt írta cikkében, hogy Mayer Mihály megyéspüspök „leváltása után haladéktalanul eladták Mayer 740-es BMW-jét (a püspöki kar legdrágább kocsiját), amelynek egyénre szabott rendszámtáblája PAX 100 volt. Vevőre nem kellett soká várni, Pécsett maradt a luxusautó: Páva Zsolt polgármesternek vásárolták meg, és a rendszámtábla csak minimális változáson ment keresztül, most PAV 100-as.”

Páva Zsolt, Pécs polgármestere, az előző városvezetés által megvásárolt és használt, 2007-es évjáratú személygépkocsival közlekedik hivatalos munkavégzése során, továbbá sem magánemberként, sem az önkormányzat képviselőjeként a fent nevezett gépjárművet meg nem vásárolta.

Páva Zsolt, illetve az Önkormányzat a helyreigazítást követően más jogi eljárást is kezdeményez annak érdekében, hogy a hazugság ne maradjon büntetlenül.

Polgármesteri Kabinetiroda

Pécs, 2011-07-25”

(Szerkesztői megjegyzés: korábban egy online lap április elsejei tréfája szólt a most a Vasárnapi Hírekben tényként közöltekről. Akkor és ott a cikk végén jelezték, hogy csak viccről van szó.)