Lelkes lánglovagok lihegtek a lépcsőkön

Október harmadikán, szombaton ismét Budapest adott otthont a Lépcsőfutó Országos Bajnokságnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös szervezésében megrendezett verseny nevezési díjából befolyó összeg egy részét jótékony célra, a Kis Túlélő Alapítványnak ajánlották fel a szervezők.

hirdetés

A bajnokságot ezúttal is a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezték meg. Itt kellett a résztvevőknek teljes felszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel – felfutniuk a huszonharmadik emeletre.

A megmérettetésre idén kétszáz tűzoltó nevezett, közülük negyvenen párban indultak. A párosnak úgy kell felfutnia az egyetem épületének huszonharmadik emeletére, hogy legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodnak el egymástól.

A verseny végén dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója köszöntötte az indulókat. A vezérőrnagy beszédében kiemelkedőnek nevezte a versenyen rajthoz álló tűzoltók fizikai teljesítőképességét, amely nem csupán a civilek, de a tűzoltók számára is példaként szolgál.

Az elismeréseket dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke adták át. Dr. Kanyó Ferenctűzoltó alezredes évekkel ezelőtt megfutott, 2 perc 23 másodperces legjobb idejét, amely a Lépcsőfutó Országos Bajnokság abszolút rekordjának számít, ezúttal sem tudták túlszárnyalni a versenyzők.

Baranya megye tűzoltói népes csapattal vettek részt a versenyen, és szép eredményt értek el a különböző kategóriákban:

Férfi egyéni 18-29 éves korosztály
Molnár Mátétű. c. tű. törzsőrmester – 3. hely

Férfi egyéni 35-39 éves korosztály
Székelyhidi Zoltántű. c. tű. törzsőrmester – 11. hely

Férfi egyéni 45-49 éves korosztály
Szász Attila tű. alezredes – 2. hely

Férfi páros 18-29 éves korosztály
Pandur Csabatű. őrmester – Molnár Mátéc. tű. törzsőrmester – 2. hely
Kovács Pétertű. c. törzsőrmester – Dobor Sándor tű. őrmester – 3. hely
Kovács Zoltántű. őrmester – Manyaszek Árontű. őrmester – 10. hely