Leltárt készítettek a szocialisták

A baloldali összefogás MSZP-s polgármesterjelöltje, Meixner András szerint nem állnak összhangban Páva Zsolt polgármester tavalyi választásokkor tett ígéretei és a tények. A szocialisták ezért számvetést készítettek “Páva-leltár” címen. A nyolcoldalas kiadványt a szavazókorú pécsiek körében terjesztik.

hirdetés

Mint azt a szocialista polgármesterjelölt a Tüzér utcai pártszékházban rendezett szerdai sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg fideszes ígéretdömping zajlik, s várhatóan „az álmok megvalósulatlanok maradnak mindörökre, hiszen az emberek becsapása, úgy is fogalmazhatnék, parasztvakítás folyik”. Meixner András mindezt azzal magyarázta, hogy tavaly, amikor Páva Zsoltot Pécs polgármesterévé választották, rengeteg ígéret hangzott el a szájából, ezek nagy része pedig a szocialisták szerint beváltatlan maradt.

Meixner szerint Páva Zsolt az elmúlt másfél évben rengeteget hibázott, s nem alkalmas a város vezetésére. Mint mondta, a polgármester helyett az MSZP vette a fáradságot, s leltárt készített az elmúlt időszakról. Egy nyolcoldalas kiadványban sorra vették az előző kampányban elhangzott terveket, s a jelenlegi tényekről tanúskodó újságcikkeket állították azokkal szembe. Az újság formátumú lapot a választók körében terjesztik, „hogy valós tükröt kaphassanak a pécsiek”.

A polgármesterjelölt Páva Zsolt sikereiről azt mondta, hogy azok alapjait ők, azaz a szocialista városvezetés tette le regnálása idején. Utalt a kulturális főváros programra, a készülő, s átadott beruházásokra, az útfejlesztési programra.

Nyőgéri Lajos, az MSZP városi elnöke egy meghívót mutatott be a sajtó képviselőinek. Ezen a polgármester az idősek világnapja alkalmából rendezvényre invitálja a szép kort megért pécsieket az önkormányzat nevében. Az elnök szerint a meghívó kiküldésével Páva Zsolt közpénzen folytatott kampányt. A PécsMa.hu munkatársának azon kérdésére, hogy tesz-e emiatt feljelentést az MSZP, nemmel válaszolt.