Lerakták a PVSK új csarnokának alapkövét

Lerakták szerdán a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág művelésére alkalmas – 2000 négyzetméteres –, nettó 860 millió forintból megvalósuló multifunkcionális munkacsarnokának alapkövét a baranyai megyeszékhelyen.

A PVSK Verseny utcai központjában rendezett ünnepségen elhangzott: a parketta-borítású 20×40 méteres küzdőteret is magába foglaló csarnok több mint száz fő befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik majd a szociális és közösségi terek mellett.

A nagyobb részt társasági adó-támogatásból – TAO – és a pécsi önkormányzat 100 millió forintos támogatásával megépülő beruházás kivitelezése csütörtökön kezdődik és a tervek szerint jövőre be is fejeződik. Az eseményen egyúttal felavatták a PVSK két új B3x3-pályáját is, melyekhez 130 fős lelátó is tartozik.

Czerpán István, az 1919-ben alapított PVSK elnöke köszöntőjében az összefogás fontosságát hangoztatva, valamint a klub eredményeit, sikereit is felidézve úgy fogalmazott: “mintegy százéves egyesületünk megszolgálta az új csarnokot”.

Közölte: a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt.

Felavatták az új pályát

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára méltatta az utánpótlás-sportolók számának radikális növelését célzó szövetségi programokat. Ezek – folytatta – akkor tudnak valódi eredményt biztosítani, ha a fiatal kosárlabdázó számára megfelelő eszközöket, szakembereket, és létesítményeket tudnak biztosítani. A szövetség 2011 óta támogatja a tornatermek és csarnokok felújítását és építését – idézte fel.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a beruházásról hangsúlyozta: “aki épít, annak van jövője”.

A PVSK férfi kosárlabda-szakosztályának elnöki tisztét is betöltő politikus kitért arra, hogy a jövő építésének alapját a klub stabil jelene biztosítja, majd köszönetet mondott a beruházást lehetővé tévő szereplőknek, köztük az önkormányzatnak, az egyesületnek, annak sportoló legendáinak és a szövetségnek.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a közelmúlt pécsi sportberuházásait felelevenítve arról beszélt, hogy a magyar kormány energiákat nem kímélve próbálja azt a mulasztást pótolni, ami húsz éven keresztül jellemezte a magyar sportéletet, különösen az infrastruktúra területén.

Iványi Dalma, a PVSK kosárlabda utánpótlásedzője az új munkacsarnokot “hatalmas mérföldkőnek” nevezve kijelentette: a klubnak van múltja, jelene és jövője. Kitért rá, hogy az új létesítmény sportolóiknak “extra motivációt” is ad. A klub korábbi közlése szerint az új létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.

 

Hirdetés