Lesz munka az Ormánságban

Az Ős-Dráva program végrehajtásáért felelős kormánybiztos Vajszlón azt mondta, továbbra is jut munka a helyieknek.

hirdetés

Tiffán Zsolt sajtótájékoztatón elmondta: augusztus 1-jétől a Start munkaprogram keretében 35 településről 332 fő dolgozik a program megvalósításában.

A foglalkoztatás 333 millió forintos forrásból a lehető legtovább, 2014. február 28-ig tart – tette hozzá.
Ismertetése szerint a közfoglalkoztatásba bevont emberek a tájhasználatváltás és a vízrendezés előkészítésében vesznek részt: vízi közműveket, vízfolyásokat tesznek rendbe, árkokat, medreket, csatornákat tisztítanak, és mezőgazdasági utak karbantartásán dolgoznak.

Elmondta, a közfoglalkoztatottak feladatai között van az Ormánság érintetlen területein haladó tanösvények karbantartása és a térségben két hektáron folyó gyógynövénytermesztéshez szükséges öntözési rendszer kialakítása is.

Kitért arra, hogy a dolgozók számára szeptember 1-jétől elindítják a Szövétnek elnevezésű képzési programot, amely segít nekik elhelyezkedni “az aktív munka” világában.

A kormánybiztos megjegyezte: az Ormánságban vannak falvak, ahol az országos átlagot bőven meghaladó a munkanélküliség, magas a szakképzetlenek és az elvándorlók aránya, sokan generációk óta munkanélküliek.
“Munkakultúrát szeretnénk az emberekben kialakítani, hiszen csak segélyekből nem fog fejlődni az Ormánság” – mondta.

“Az Ős-Dráva program a magyar kormány, Magyarország teljesítményének a tesztje, ezért a kormány különleges figyelmet fordít rá” – fogalmazott a kormánybiztos.

Az Ős-Dráva program a fenntartható vidékfejlesztés 45 ezer hektárt és 36 települést érintő, 25 milliárd forintos hazai mintaprogramja. Lényege a vizes élőhelyek revitalizálása vízkormányzási rendszerek kialakításával, elősegítve a folyó mentén az ökoturizmus, a horgászat és a mezőgazdaság fellendülését.

  • haha

    Tiffán Úr? Pécsett mikor lesz munka?