Lesznek LafargeHolcim részvények

A Holcim és a Lafarge Igazgatótanácsai örömmel jelentik be, hogy megállapodásra jutottak a két vállalat közötti részvénycserével történő egyesülés felülvizsgált feltételeit illetően. Mindkét vállalat elfogadta az új részvénycserearányt, amely 9 Holcim részvény 10 Lafarge részvény ellenében.

hirdetés

A vállalatcsoport élére új, a Lafarge Igazgatótanácsa által javasolt, és a Holcim Igazgatótanácsa által elfogadott a tranzakció végrehajtásának időpontjától regnáló vezérigazgató kinevezésére kerül majd sor. A kinevezéssel kapcsolatos tájékoztatásra kellő időben kerül sor, legkésőbb a Lafarge részvényeseknek történő nyilvános ajánlattétel előterjesztésekor. Reitzle Wolfgang és Lafont Bruno nem ügyvezető Igazgatótanácsi Társelnökök lesznek. A két társelnök szoros együttműködésben fog dolgozni annak érdekében, hogy sikerre vigyék az egyesülést. Hess Beat az Igazgatótanács Elnök-helyettese lesz.

A Holcim részvényeseinek az egyesülés végrehajtásához szükséges határozata várhatóan a Holcim részvényesek 2015. május 7-ei vagy akörüli találkozóján kerül előterjesztésre. A Lafarge és a Holcim megállapodtak, hogy – a részvényesek jóváhagyásának függvényében – az új vállalat zárás utáni speciális osztalék fizetését jelenti be, melynek értéke 1 új LafargeHolcim részvény minden 20 meglevő részvény ellenében.

Ezzel a kiegészített megállapodással a Lafarge és a Holcim egyesülési projektje, amellyel az iparág legfejlettebb vállalata jöhet létre, újabb fontos lépéssel haladt előre. Mindkét vállalat intenzíven folytatja a tranzakció zárására irányuló munkáját, és az egyesülés utáni sikeres integráció előkészítését.

Reitzle Wolfgang, a Holcim Elnöke azt nyilatkozta, „Nagyon elégedett vagyok, hogy tovább haladhatunk a projektünkkel, amellyel valóban egyedülálló globális vezetővé válhatunk az építőanyagok piacán. Lafont Bruno és én szoros együttműködésben dolgozunk azon, hogy az egyesülésben rejlő értékteremtő potenciál megvalósulhasson minden részvényes számára. Szeretném kiemelni, hogy Bruno jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy idáig eljussunk, és nagyon biztos vagyok abban, hogy az új Igazgatótanácsban jól együtt tudunk működni.”

Lafont Bruno, a Lafarge Elnök-Vezérigazgatója elmondta, „Az építőanyag iparág vezető vállalatát formáljuk, amely ügyfeleire és az innovációra fókuszál. Az új vállalat a legjobb klasszis csapatokat gyűjti egybe az ágazatban, a két egyesült vállalat erejével. Új üzleti modellt hoz létre, kiemelkedő pénzforgalom generálási képességgel, mérsékelt tőkeintenzitás mellett.”

Mindkét vállalat egyes részvényesei már megerősítették, hogy támogatják a felülvizsgált egyesülési feltételeket. A Felek számítása szerint a tranzakció 2015 júliusában zárulhat.