Letartóztatásban: késsel szúrta mellkason apját, életveszélyes sérülést okozott a mislenyi fiatal

A Pécsi Járásbíróság november 26-án rendelte el a fiatal férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt.

A vádirat szerint a gyanúsított november 23-án, az esti órákban, otthonában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, ittas állapotba került. Az este folyamán szóváltásba keveredett édesapjával, majd egy 18 centiméteres kést vett magához, mellyel az egyik szoba bejárati ajtajának üvegét betörte, apját megtámadta és a késsel mellkason szúrta.

A férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsított büntetlen előéletű, családjával él, a vádiratból az is kiderül: rendszeresen fogyaszt alkoholt, mely miatt gyakori a veszekedés a családban, korábban kétszer is tettlegességig fajult már a vita.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan feltehető, hogy a fiatal – szabadlábon hagyása esetén – hozzátartozói ellen hasonló, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személyeket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, ezzel veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész és a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság végzését, így az végleges – zárul a vádirat.


A döbbenetes esetről itt írtunk korábban:

Letartóztatták az édesapját megkéselő kozármislenyi fiatalt

Megkéselte apját egy fiatal Kozármislenyben

Hirdetés