Letartóztatták a komlói ex-fegyencet, aki őrjöngve támadt börtönőrére

A Pécsi Járásbíróság július 23-án elrendelte a komlói férfi letartóztatását egy hónapra hivatalos személy elleni erőszak bűntette, testi sértés vétsége és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a többszörösen büntetett előéletű, több ízben is végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt gyanúsított korábban, épp büntetését töltve ismerte meg az intézetben dolgozó sértett férfit.

Az ex-fegyenc idén július 20-án az esti órákban egy komlói áruház parkolójában lépett oda a börtönőrhöz, akit a büntetés-végrehajtási intézetben történtek miatt számon kért. A sértett már az áruházban is felismerte őt, köszönt neki, majd közölte vele, hagyja békén, nem kockáztatja az állását.

De a gyanúsított közelebb lépett, többször megfenyegette a börtönőrt, hogy az életére tör, ha megtudja, hol lakik. Majd nekivetkőzött, ökölbe szorított kezeit maga elé tartva támadóállásba lendült, és belerúgott a sértettbe, ököllel állon vágta. Aztán újra ütni akart, de a férfi kitért és ő is megütötte a gyanúsítottat védekezés közben – áll a vádiratban.

A dulakodás során a sértett pólója elszakadt. Az agresszív férfit végül a barátnője fékezte meg.

A börtönőr hivatalos személynek minősül.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő – korábban is erőszakos cselekmények elkövetése miatt ítélték el, többször hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is. Alaposan feltehető – mivel a sértett megölésével fenyegetőzött –, hogy szabadlábon hagyása esetén folytatná a bűncselekmény, vagy újabbat követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges – zárul a vádirat.

A döbbenetes esetről korábban itt számoltunk be. A támadásról és az elfogásról is készült videó, íme:

Hirdetés