Letartóztatták a pécsi férfit, aki más telkéről vágatta ki a fákat

A Pécsi Járásbíróság 2021. március 5-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének alapos gyanúja miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított február 23-án és 24-én egy település külterületi, szántónak minősülő, de tölgyessel telepített területéről körülbelül 60-80 köbméter tölgyfát vágatott ki illegálisan, ezzel nagyjából kétmillió forint kárt okozott.

A megbízott munkásoknak a hamisított, nem hiteles tulajdoni lap másolatot adta át a telekről, amely egy másik, a magyar állam tulajdonában álló külterületre vonatkozott.

A pécsi férfi büntetett előéletű, többször, általában vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve. A gyanúsításban szereplő cselekményt négy jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és jogerősen kiszabott elzárás, több ellene vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő nyomozás hatálya alatt követte el – áll a vádiratban.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné a büntetőeljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, és újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. Az ülésen a gyanúsított védője nem volt jelen, neki öt nap áll rendelkezése az esetleges fellebbezés bejelentésére. A végzés nem végleges.

Az esetről korábban itt írtunk.