Letartóztatták a pécsi késes rablót

A Pécsi Járásbíróság november 20-án elrendelte egy Pécsen hajléktalanként élő fiatal férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított november 15-én, a délutáni órákban Pécsett a nyílt utcán sétált volt barátnőjével, amikor elővett egy kést és megfenyegette a lányt, hogy adja át a táskáját, különben leszúrja őt. A lány persze megijedt a fenyegetésétől, odaadta a táskáját a férfinek, aki azzal elfutott.

A lány táskájában tartotta a személyazonosító okmányait, 8.500 forint készpénzt, belépőkártyáját, kerékpártároló kulcsát és a kijárási korlátozással kapcsolatos igazolását.

A férfi a táskában lévő tárcából kivette a készpénzt, a többi tárgyat eldobta. (A pénz és a lány iratai egyébként nem kerültek elő, a táskát a nyomozó hatóság a tett helyszínének közelében találta meg.)

A vádirat szerint a gyanúsított fiatal korábban többszörösen volt büntetve vagyon elleni és vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés és több városban egyéb számos büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú – öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – bűncselekményre figyelemmel tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.

Az esetről korábban itt és itt írtunk.

Hirdetés