Letörte a félsorompót

Elkerülte a figyelmét annak a gépkocsivezetőnek, hogy a fényjelző készülék pirosra váltott, aki autójával letörte a sásdi vasúti átjáró félsorompóját.

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján március 26-án 9 óra 50 perckor egy 70 éves férfi közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Sásd belterületén. A sofőr a vasúti átjáróhoz érve nem vette észre, hogy a fényjelző készülék tilos jelzésre váltott, valamint a félsorompó is lefelé csukódott, így azt járművével elsodorta. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az autó vezetője a helyszínen megállt, majd személyesen értesítette a rendőrséget. A férfit gyanúsítottként kihallgatták, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy a vasúti átjáróhoz közeledve meggyőződött róla, hogy a fénysorompó szabad jelzést ad, azonban mielőtt az átjáróba behajtott, nem ellenőrizte újra, hogy gépjárművével biztonsággal továbbhaladhat.

A gépkocsivezető ellen – szabadlábon hagyása mellett – a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Komlói Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.