M6-os: repedéseket találtak az alagútban

Az éjszaka lezárták az M6-os autópálya Baranya névre keresztelt „C” jelű alagút Budapestről Pécsre tartó félpályáját. Úgy tudjuk, hogy az éjszaka sürgős karbantartási munkálatokat végeztek, a forgalmat a másik pályára terelték, ahol két sávon haladhat a forgalom.

hirdetés

A sztráda beruházója, a MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. későbbre ígért tájékoztatást, s a bátaszéki autópálya-mérnökség vezetője sem volt elérhető, ő jelenleg az alagutaknál tartózkodik.

Meg nem erősített információink szerint az alagút betonszerkezetével akadtak problémák, s azt kellett, kell megerősíteni.

A MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. az alábbi sajtóközleményt adta ki:

“Az M6/M60 autópálya üzemeltető cége a rendszeres ellenőrzések során felszíni repedéseket észlelt a “C” jelű alagút bevezető északi szakaszán tegnap a kora esti órákban. Az alagút falán a meglazult részek eltávolítása forgalomkorlátozás mellett történik.

Az előzetes vizsgálatok szerint a repedések lokális jellegűek és kizárólag az alagút bevezető szakaszát érintik. A szakértői vizsgálatok lezárását követően a kivitelezők az elkövetkezendő napokban elvégzik a garanciális javítást, amely előreláthatólag rövid határidővel és a forgalom lehető legkisebb akadályozásával jár majd.”