LIMES konferencia FEEK-en

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, a Magyar Regionális Tudományi Társaság, és Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség „A LIMES területi-, kulturális-, és gazdasági hatásai napjainkban” című konferenciát szervez május 30-án, csütörtökön.

hirdetés

A konferenciára reggel kilenc órától fél tízig van lehetőség a helyszínen, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán. Ezt követően a megnyitón Dr. Zádori Iván, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánhelyettese, valamint Dr. Bokor Béla, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönti a vendégeket.

A délelőtt folyamán különböző történeti-, turisztikai-, kulturális- és civil szerveződési aspektusokról tart előadást Dr. Huszár Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Kultúratudományi Intézet igazgatója, Bíró Zsolt, a Magyar Limes Szövetség elnökségi tagja, illetve Nagy Adrienne, a Budapesti Gazdasági Főiskola adjunktusa.

Az előadások fél kettőtől, az ebédszünet után folytatódnak. A délutáni tematika terület- és városfejlesztésről, arculatokról és pályázatokról fog szólni. Ezekről Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, a Szabó Imre, a Dunaújváros városi főépítésze, a Dr. Oláh Zoltán, a Százhalombatta városi főépítésze, Kovácsné Bodor Erika Mohács alpolgármester, valamint Szentgyörgyi Dávid, az Új Széchenyi Programiroda régióvezetője beszélt.

A konferencia után Pécsi Művészetek és Irodalom Házában, Dr. Cey-Bert Róbert Gyula: Atilla a hun üzenet című könyvének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők.