LMP: mentsük meg közösen a pécsi állatkertet

Közleményt juttatott el lapunkhoz az LMP, melyben arra kérik a helyi országgyűlési képviselőket, hogy hozzájuk hasonlóan csatlakozzanak a Kővári János által megkezdett jótékonysági akcióhoz, és lehetőségeikhez mérten támogassák az állatkert fennmaradását. Alább olvasható a közlemény, melyet változtatások nélkül osztunk meg.

hirdetés

„Május 9-én, csaknem két hónapnyi kényszerű zárva tartás után, ismételten megnyitja kapuit a Pécsi Állatkert, amely a járvány miatt bevezetett korlátozások eredményeként az elmúlt időszakban rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe került. A Kővári János által, az állatkert megmentéséért indított közösségi adománygyűjtéshez helyi országgyűlési képviselőként csatlakoztunk, és az LMP pécsi politikusaival együtt valamivel több mint félmillió forint adományt utaltunk át az állatkertnek. Örömmel láttuk, hogy az akcióhoz több párt helyi szervezetei is csatlakoztak, pénzadományokkal vagy más módon.

A korlátozások részleges feloldása sajnos nem jelenti azt, hogy a pénzügyi nehézségek azonnal megszűnnek a nehéz helyzetbe került intézmény számára. Ezért arra kérjük a helyi országgyűlési képviselőket, hogy csatlakozzanak ők is ehhez a jótékonysági akcióhoz és lehetőségeikhez mérten támogassák az állatkert fennmaradását. Mentsük meg együtt a Pécsi Állatkertet!

2020. május 7.

Hohn Krisztina és Keresztes László Lóránt
országgyűlési képviselők”