Az LMP már javaslatot is készített

– Ha a polgármester nem mond le, oszlassa fel magát a pécsi közgyűlés! – írta közleményében az LMP. 

hirdetés

SAJTÓKÖZLEMÉNY

“Az utóbbi hónapokban sokszor kimondtuk: Pécs polgármestere, Páva Zsolt már megbukott, csak formailag van hatalmon. Politikai felettesei – a város sorsát a fideszes pártérdekeknek alárendelve – nem engedik meg, hogy jogi értelemben is lemondjon. De a valós hatalmi struktúra immár mindenki számára világos lehet: Csizi Péter bejelentette, hogy egy gyalázatos és illegitim eljárással “hivatalosan” is átveszi az irányítást Pécs felett.

A volt alpolgármester, most országgyűlési képviselő nyilatkozta tökéletesen hiteltelen, válaszra sem méltó. Ha Páva Zsolt polgármesterben a pártpolitikai hűség mellett van még felelősségérzet, akkor figyelmen kívül hagyja politikai felettesei döntéseit, és a szeptember 7-én tartandó testületi ülés előtt bejelenti a lemondási szándékát.

Amennyiben ezt nem teszi meg, a közgyűlés feloszlatásával kell eltávolítani a polgármesteri székből. Ennek érdekében megfogalmaztam, és megküldtem a testület feloszlatására vonatkozó határozati javaslatot, kérve annak napirendre vételét”.

Keresztes László Lóránt
önkormányzati képviselő, LMP