Lopott és rongált

A tehergépkocsiban hagyott indítókulcs segítségével vitt el egy ház előtt parkoló járművet egy tolnai fiú.

hirdetés

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást indított jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. október 9-én 20 óra és 21 óra 30 perc körüli időben eltulajdonított egy tolnai ház előtt parkoló tehergépkocsit a benne hagyott indítókulcs segítségével.

A tolnai járőrök a bejelentést követően rövid időn belül megtalálták a járművet a helyszín közelében, mely addigra már meg volt rongálva.

Néhány perccel később pedig azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 16 éves helyi fiút. A fiatalkorút előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök megállapították, hogy a fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint korábban a járművezetéstől is eltiltották.

Az ügyben a további eljárást – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett- a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a járművekben még abban az esetben sem hagyjunk indítókulcsot, ha csak néhány percre megyünk be a házunkba, a bűnelkövetőt ugyanis sok esetben alkalom szüli.

A tél közeledtével különösen igaz ez azokra az alkalmakra, amikor reggelente járatjuk a motort, hogy az felmelegedjen az üzemi hőmérsékletre.