Lopott kártyával vásárolt

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt folytattak nyomozást a pécsi rendőrök az ellen a két egyetemista fiú ellen, akik kollégista társuk bankkártya adatainak felhasználásával rendeltek maguknak az interneten pizzát – adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Egy Pécsen tanuló egyetemista feljelentése alapján indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. szeptember 28. és október 4. közötti időben a feljelentő folyószámlájához tartozó bankkártya adatainak jogosulatlan felhasználásával internetes vásárlásokat hajtottak végre.

Az eljárás során elvégzett nyomozati cselekmények eredményeképpen megállapították, hogy az elkövetők a kártya adatait ételrendelésekre használták. A rendőrök adatgyűjtéssel jutottak el ahhoz a két – a feljelentővel azonos kollégiumban lakó – egyetemista fiúhoz, akik a beszerzett adatok, valamint az igazságügyi informatikus szakértői vélemény alapján megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

A 21, valamint 20 éves egyetemista ellen folytatott nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság 2014. június 17-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.