Lopott orvosi bélyegzővel igazoltak hiányzást

Lopott orvosi bélyegzőt használva igazolt magának hiányzást Szigetvár környéki középiskolások egy csoportja az elmúlt tanévben; a hamisítás ügyében eljárás indult.

hirdetés

A rendőrség internetes oldalán olvasható közlemény szerint a rendőrök a napokban tíz helyen tartottak házkutatást, több gyanús iskolai ellenőrzőt lefoglaltak, valamint megtalálták a hamis igazolások készítéséhez használt bélyegzőt, amelyet az egyik diák még tavaly áprilisban lopott el egy orvostól.

A police.hu közlése szerint a csapat egy 17 éves lány miatt bukott le: a tanároknak feltűnt, hogy a fiatal túl sokat hiányzik az iskolából. A lány a rendőrségi kihallgatásán azt mondta, a bélyegzőhöz pénzért lehetett hozzájutni, neki azért volt rá szüksége, mert az igazolatlan hiányzásai miatt évet kellett volna ismételnie.

A szigetvári rendőrkapitányság az ügyben magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt folytat eljárást. A bűncselekménynek jelenleg egy gyanúsítottja van, a nyomozók a következő napokban a hamisításban érintett összes diákot kihallgatják.