Szalámi helyett drog

Egy lopási ügyben tartott házkutatás során csaknem 200 gramm kábítószert foglaltak le a rendőrök Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.

hirdetés

Jászai Linda elmondta, kedden kora reggel jelentették a rendőrség ügyeletén, hogy Szegeden a Jósika utca egyik ingatlanának pincéjébe betörtek, és onnan körülbelül egy mázsa vegyes füstölt húsárut tulajdonítottak el.

Az ügyben indult nyomozás részeként tartottak házkutatást pénteken egy szegedi, Felhő utcai ingatlanban. A rendőrök egy udvari tárolóhelyiségben lefoglalták a lopott szalámi egy részét. A lakásban és kertjében elásva kábítószert – 185 gramm marihuánagyanús növényi törmeléket és 9,5 gramm fehér port – is találtak a nyomozók – közölte a főhadnagy.

A házkutatás alatt érkezett a helyszínre egy másik fiatalkorú szegedi lakos, aki marihuánát akart vásárolni, ezért a rendőrök őt is előállították. Az ügy 17 éves terheltjét őrizetbe vette a rendőrség, és kezdeményezte előzetes letartóztatását – tudatta a szóvivő.