Lopott, zörgött, menekült, futott – elkapták

Egy tolvaj először csak lopott, majd zörgött, erre a szomszédok felfigyeltek, aztán viszont menekült. Pechjére a kocsiját is összetörte, de futni sem tudott túl gyorsan, mert a zsaruk elkapták. 

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. augusztus 20-án 23 óra 21 perckor érkezett bejelentés, amely szerint Pécsett egy Szaturnusz utcai családi ház udvarából a szomszédok furcsa zajt hallanak.  A kiérkező járőrök megállapították, hogy a zajt az okozta, hogy az udvarban parkoló gépjármű csomagterét felnyitották, és abból kipakolták a benne lévő szerszámokat.

Az intézkedés során a rendőrök felfigyeltek egy a helyszín közelében parkoló személygépjárműre, melyhez érkező férfi a rendőrök láttán, illetve a rendőri felszólítás hallatán menekülni kezdett.

Menekülése közben gépkocsijával egy útelzáró kőtömbnek hajtott, majd a járműből kiugrott és futva folytatta útját.

A 31 éves geresdlaki férfit Pécsett, a Király utcában elfogták a rendőrök, az általa hátrahagyott gépkocsiban talált műszaki cikkekről kiderült, hogy azok egy a még ezen a napon a kora esti órákban történt betörésből származnak.

A férfit őrizetbe vették, vele szemben közúti veszélyeztetés bűntett, valamint lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság.