Lopta az áramot a komlói nő

Az áramszolgáltató tett feljelentést 2014. február 18-án ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2013. február 12. és a feljelentés napja közötti időben az egyik komlói lakásban a mérőóra megkerülésével vételezte az áramot, mellyel több mint kétszázezer forint kárt okozott – tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A nyomozás során beszerzett adatok eredményeképpen a rendőrök a lakás akkori albérlőjét, egy 21 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével. Az elvégzett nyomozási cselekményeknek köszönhetően megállapították, hogy O. Ilona komlói lakos az általa bérelt lakást úgy látta el villamos energiával, hogy az áramvezetékre nem szabályszerű módon rácsatlakozott. Az ügyben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye alapján az albérlő az áramszolgáltatónak több mint kétszázezer forint kárt okozott.

O. Ilona ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Komlói Rendőrkapitányság folytatta a nyomozást, melyet a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldött meg.