Lőttek a strandolásnak

A hétvégén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de többször lesz felhős az ég, eredhet el az eső. A hőmérséklet minimuma néhol 5-6 fok körül alakul majd, s még a legmelegebb órákban is csak 20-21 Celsius-fokig melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

hirdetés

E szerint pénteken a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Tartósabban felhős területek északkeleten lehetnek, illetve estefelé délnyugaton, nyugaton növekszik meg erősen a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor, délnyugaton zivatar is kialakulhat. A Dunántúl északi felén néhol még megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Szombaton napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 16 és 21 fok között alakulnak.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Sokfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.