Ma van a magyar dal napja

A kamarakórus

Ma van a magyar dal napja: tíz vidéki, két határon túli településen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), illetve a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek az idei, immár hatodik rendezvénysorozaton.

hirdetés

Az ünnepi megnyitó délután lesz a magyar dal idei fővárosában, Békéscsabán, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor, a rendezvénysorozat megálmodója vezetésével fog énekelni. Két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok vasárnap.

További vidéki helyszín Zalaegerszeg, Tata, Boldog, Szombathely, Eger, Hévíz, Salgótarján és Zsira.

A fővárosban programokok lesznek a Bem Rockparton, a RaM-kertben, a Blokk alkotói közösség épületében, az Óbudai Társaskörben, a Kobuci kertben, az Akvárium Klubban, az R33-ban, a Duna Palotában, a Budapest Jazz Clubban, az újpalotai Fő téren, a Fonó Klubban, a Rocktogonban és a Múzeumkertben.

A Vígszínházban a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Presser Gábor és Adamis Anna által Déry Tibor szövegeinek felhasználásával írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileuma, a Popfesztivál 40 című darab áll a középpontban.

A vidéki programok többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit.