Magasház: vizsgálna a Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom pécsi szervezete közleményt adott ki a Magasház kapcsán. Az alábbiakban olvasható kommünikéjük.

hirdetés

“Nagy ívű hangzatos tervek után tanácstalanság, majd a szokásos befejezés, az adófizetők pénze bánja a pécsi 25 emeletes körül kialakult történetet. Mint az ismert, Páva Zsolt polgármester két alkalommal is eladta a Magasházat, a szocialisták egyszer visszavásárolták, és az állagjavításra is költöttek. Érdemes lenne utánanézni ezeknek a pénzmozgásoknak, összességében mennyit nyert, vagy vesztett a város és a pécsiek.

Végül született egy grandiózus terv kormányzati központ létrehozására megyeri téri mélygarázzsal, amiből végül szintén nem lett semmi, bár ki tudja, hogy mennyi pénz ment el a tervekre, tanulmányokra. Ezt a szerződést is meg kell vizsgálni, miképp fordulhat elő, hogy az egyik fél minden felelősség nélkül hirtelen kihátrálhat egy kötelezettség alól. Emlékezetes, annak idején a Jobbik ellenezte a tervet, mert nem látta az önkormányzatot biztosító garanciákat. Most sajnos megtörtént, amit senki sem szeretett volna, ismét az adófizetőknek kell a zsebükbe nyúlniuk és egy milliárd Ft-ért finanszírozniuk a lebontást, miközben zavaros hátterű és működésé céghez kerület az épület és az alatta lévő nagy értékű telek is. Valaki természetesen nagyon jól jár a végén, méghozzá az, akinek a kezébe kerülhet a bontási anyag.

A Jobbik ezért vizsgálóbizottság létrehozását javasolja az önkormányzatban, amely választ ad a felmerülő kérdésekre:
– Az eladások, és visszavásárlás, állagjavítás egyenlege mit mutat a város szemszögéből?
– Összesen mennyit költött a város a Magasházzal kapcsolatos tervek, tanulmányok elkészítésére?
– A kormányzati központ létrehozására irányuló szerződésből miért maradtak ki a garanciák? Ki a felelős ezért?

Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselői”

  • Szekeres András

    A Jobbik nem a szívem csücske,de most igazuk van.