Magyar pavilon Milánóban

Összesen kétezer négyzetméteres alapterülettel, több szinten épül meg a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja.

hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felhívja a miniszterelnökséget vezető államtitkárt, valamint a világkiállításért felelős kormánybiztost, hogy a beszerzés fedezetének rendelkezésre állását követően a magyar pavilon teljes körű engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készítsék elő és folytassák le.

A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a magyar pavilon teljes körű kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készíti elő és folytatja le a világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján.

A világkiállítás magyar programjainak és eseményeinek előkészítése, szervezése és teljes körű lebonyolítása érdekében projektiroda jön létre a világkiállításért felelős kormánybiztos, Szőcs Géza szakmai felügyelete mellett a Miniszterelnökség szervezetén belül.

Olaszország 2015-ben május 1. és október 31. között “Táplálni a világot, energiát adni az életnek” jelszóval rendezi meg a világkiállítást.

A hat hónapon át tartó eseményre eddig 128 ország és több nemzetközi szervezet jelezte részvételét. A kiállítás fél éve alatt 20 millió látogatót várnak Milánóba.

Magyarország a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.