Majdnem halálra verte az élettársával ölelkező ismerőst a féltékeny férfi

A Pécsi Törvényszék a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen H. J. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A vádirat szerint a vádlott férfi élettársa volt J. Á. 2021. szeptember 18-án a délutáni órákban J. Á. a pécsi otthonukban italozott és beszélgetett a vádlottal közös ismerősükkel, V. M. sértettel. Az élettárs és a sértett férfi fejenként nagyjából 1-1 liter bort fogyasztottak el.

J. Á. kedvelte V. M.-et, és megcsókolta, aki magához ölelte a nőt…

Ekkor lépett be a helyiségbe a vádlott, aki a látottaktól persze dühbe gurult. J. Á.-t az ágyra lökte, V. M.-et pedig ököllel ütlegelni kezdte. V. M. kimenekült az épületből, a vádlott követte, és a bántalmazást az udvaron folytatta: ütötte-verte hol kézzel, hol bottal, és meg is rugdosta.

A vádlott a bántalmazás után értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították.

A férfi sérüléseinek – bordatörés, tüdőzúzódás – tényleges gyógytartama 6-8 hétre tehető. Mellkasi sérülései szövődményként többek közt tüdőgyulladása lett, a mellkasi folyadékot le kellett csapolni. De belei és mája is megsérült, melynek következtében aktív hasüregi vérzés jelentkezett, amit sürgősen műtéti úton kellett ellátni.

Ezek mind életveszélyes sérülésnek minősülnek.

Orvosi ellátás nélkül a férfi meghalhatott volna. Az ítélet jogerős.