Májusi esők: van ahol még a károkat sem mérték fel

Alámosott házakat, kidöntött kerítéseket, elsodort autókat hagytak maguk után rendkívüli májusi, júniusi esőzések. A biztosítókhoz Pécsről is rendkívül sok, csaknem 50 ezer bejelentés érkezett, azonban több esetben máig nem értek a kárfelmérések végére és a károsultak egy része még mindig várja a pénzét.

hirdetés

Ismert, hogy városunkban a rendkívül csapadékos tavaszi-nyáreleji időjárás a Vince utcában (archív képünkön) okozta az egyik legnagyobb kárt. Az utca teljes szélességében folyt a víz: a házak oldalán még most is látszik, hogy meddig ért. A Május 1-je utcában pedig a Meszes patak lépett ki a medréből, a betonutat is alámosta. Az ár az út mentén parkoló autókat könnyedén az árokba borította, volt olyan kocsi, amely totálkárosra tört.

Az autón kívül több helybéli család háza is veszélybe került, volt ahol a lezúduló víz erejétől megrepedt a terasz, ezért az épület oldalát meg kell erősíteni. Az egyik károsultnak volt biztosításuk, de pénzt eddig még nem kapott.

A sok bejelentés miatt késhetnek a biztosítók – nyilatkozta a Pécs TV-nek minap Békés István az egyik pécsi biztosítási brókercég vezetője. “Ha úgy érzi, hogy a kárrendezésében nem elég gyorsan, vagy nem megfelelően történt, vagy esetleg el sem kezdődtek ezek, akkor keressék meg személyesen a tanácsadójukat, vagy a biztosítójukat, hiszen a nagyon sok esemény között elképzelhető, hogy egy-egy irat, egy-egy papír, dokumentum elkeveredett” – tanácsolja a szakember.