Mandiner: megvannak a PTE kuratóriumi tagjai is

A kormányközeli Mandiner tegnap nyilvánosságra hozta azt a birtokába került listát, amely az újonnan alapítványi irányítás alá kerülő egyetemek kuratóriumainak névsorát tartalmazza. A PTE esetében nincs meglepetés.

A Mandiner információi szerint az új kuratórium elnöke Pécsett Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár lehet. A grémiumban rajta kívül még Mikes Éva Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Decsi István, a PTE kancellárja és Rappai Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtan és Ökonometria Intézetének intézetigazgatója kerülhet.

Bódis, Mikes és Szili neve már hetekkel ezelőtt felröppent, mindhármukat „biztos befutónak” lehetett várni. Erről már a PécsMa is beszámolt korábban a Szabad Pécs híre alapján. A maradék két helyre pedig Decsi István és Rappai Gábor neve is komolyan vehető „jelöltként” jött számításba korábban is.

A Mandiner cikkében találni még egy pécsi vonatkozást. A napokban ugyanis Pécsett, az önkormányzati képviselői mandátumáról lemondó Vári Attila a Testnevelési Egyetem kuratóriumában kaphat helyet. Azt még nem tudni, hogy ott ki lesz a kuratóriumi elnök (Vári mellett Vida József, a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatója, Mocsai Lajos, az egyetem rektora és Schmidt Ádám jogász lesz ott a kuratóriumban).

Összességében az jól látszik a teljes listát áttanulmányozva, hogy a Fideszhez ilyen-olyan módon kötődő emberek sora fog bekerülni az alapítványok kuratóriumába, számos jelenlegi és volt miniszter, államtitkár és miniszteri vagy épp miniszterelnöki megbízott kezébe kerül a felsőoktatási intézmények irányítása.

Hirdetés