Már áll a “mindenki karácsonyfája”

Kedden délelőtt megérkezett a Széchenyi térre és fel is állították a Mindenki Karácsonyfáját a város központjában. A főtéren elhelyezett mellett még két nagy fa ékesíti Pécset idén: az Apáczai Csere János Körtéren és a Szilárd Leó parkban.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

Az ünnepi készülődés szerves része a családi otthon feldíszítése éppúgy, mint az utcák, terek ünnepi kivilágítása, dekorációk kihelyezése, karácsonyfák állítása közintézményekben, közterületeken. A munkát Pécsett a BIOKOM Környezetgazdálkodási és Városüzemeltetési Kft. végezte és koordinálta.

Pécsett a korábban már megszokott módon ebben az évben is három helyen állítják fel a „mindenki karácsonyfáját”. A Széchenyi téren november 29-én, kedden már megtörtént a faállítás, míg Kertvárosban, az Apáczai Csere János körtéren december 6-tól, Uránvárosban, a Szilárd Leó parkban pedig december 9-től áll az ünnep dísze.

Mint azt Lóczi Szidónia, a BIOKOM Kft. pr-menedzsere lapunknak elmondta, a Széchenyi téri lucfenyő 11 méter magas, 1,7 tonnát nyom és a pécsi Bártfa utcából érkezett a főtérre egy magánszemély felajánlásaként. A fát a BIOKOM szakembereinek vezetésével díszítik fel, s egészen január 6-ig a téren is marad. Ezt követően a többi fenyővel együtt újrahasznosítják.

Lóczi Szidónia hozzátette: a karácsonyi díszkivilágítást december 2-án, az Első Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár megnyitóján kapcsolják fel. A díszkivilágítás január 6-ig működik, s összesen 65 oszlopdísz, 27 átfeszítés, 33 darab fadísz kerül ki összesen 16 útra, utcára és térre; több ezer LED és energiatakarékos , hagyományos izzó világít maj így az ünnep előtti estéken.