Már Belgiumban is zaklatnak a migránsok

ARCHIV - Anhänger jubeln am 20.04.2011 in der Innenstadt von Frankfurt am Main dem salafistischen Prediger Pierre Vogel zu. Foto: Boris Roessler/dpa (zu dpa "Verfassungsschutz ist besorgt über Anwachsen der Salafistenszene" vom 25.10.2014) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Menedékkérőket zártak ki egy Antwerpen környéki könnyűzenei fesztiválról, és közülük kettőt őrizetbe vettek, mivel a gyanú szerint nőket zaklattak – írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Soir francia nyelvű belga napilap vasárnap.

hirdetés

A lap tájékoztatása szerint huszonöt menedékkérőt tiltottak ki a Boechout városában zajló Sfinks fesztiválról, mivel azok a rendőrség gyanúja szerint nőket és fiatal lányokat zaklattak a négy napos rendezvény zárónapján és az azt megelőző éjszaka.

Hivatalos feljelentés ugyanakkor nem történt az ügyben.

A rendőrség előállította a gyanúsított fiatalokat, akik közül kettőt fogva tartanak, mivel ellenállt a rendőri intézkedésnek. A többieket szabadon engedték – írta a napilap.

A hatóságok megerősített létszámban voltak jelen az eseményen, mert több hasonló esetről számoltak be a résztvevők más belgiumi fesztiválon is.