Már bestseller a Harry Potter új kötete

Máris az előjegyzési listák élére ugrott a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kötet, kevesebb mint 24 órával azután, hogy bejelentették, könyv formájában is kiadják J. K. Rowling kétrészes színdarabját. A jelenleg sok helyen fél áron rendelhető kötet vezeti az angol és az amerikai Amazon és a Waterstones könyváruházak toplistáját is – tudósít az Origo.

hirdetés

Máris az előjegyzési listák élére ugrott a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kötet, kevesebb mint 24 órával azután, hogy bejelentették, könyv formájában is kiadják J. K. Rowling kétrészes színdarabját. A jelenleg sok helyen fél áron rendelhető kötet vezeti az angol és az amerikai Amazon és a Waterstones könyváruházak toplistáját is.

A színdarabból készült előadás premierje július 30-án lesz Londonban, a könyvet pedig július 31-én, 0 óra 1 perckor lehet először kézbe venni. Megkerestük az első hét Harry Potter-kötet magyarországi kiadóját, az Animust, de egyelőre még nem tudták megmondani, magyarul is olvasható lesz-e a színdarab, és ha igen, marad-e a történet a kiadónál.

Magyarországon ugyanis nagyon ritka, hogy egy kiadó exkluzív szerződéssel magához kössön egy népszerű szerzőt, ráadásul Rowling újabb, a Harry Potter-univerzumhoz nem kapcsolódó regényeit már a Gabo adta ki. Iparági forrásaink szerint jelenleg alighanem még verseny folyik a magyar kiadás jogaiért, amit a tőkeerőn kívül befolyásolhat Rowling brit kiadójának korábbi viszonya is a hazai vállalatokkal.

A The Guardian beszámolt arról, hogy bár a brit könyvkiadók még nem tudják, a korábbi kötetek megjelenéséhez hasonlóan idén is lesznek-e éjféli rajongói programok az ország könyvesboltjaiban, mindenesetre maga Rowling nem tervez semmilyen eseményt szervezni. A kiadók mindenesetre – érthető módon – nagy rohamra számítanak.

A Waterstones könyváruház igazgatója úgy fogalmazott: jelen pillanatban nincs három olyan szó, amely édesebben csengene a könyvpiacon dolgozók számára, mint hogy „a nyolcadik történet”.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színmű a regény története után 19 évvel játszódik. A drámában Harry Potter már három gyermek apja, és agyondolgozza magát a mágiaügyi minisztériumban.

A darabot a Harry Potter-regényfolyam szerzője, J. K. Rowling írta Jack Thorne és John Tiffany közreműködésével. A színmű nyomtatásban az e-könyv változattal együtt jelenik meg a Little, Brown Book Group kiadó gondozásában.