Már javítják a hibákat Pogányban

A közel négymilliárd forintos beruházás keretében 2006-ra felhúzott légikikötő több helyen is beázott, s számos kivitelezői kifogást talált a város az épületen, s azonkívül. A városvezetés által csak „trehány” szóval minősített kivitelezői munka javítását hosszú levélváltás után kezdte a kivitelező.

hirdetés

A pécsiek repterének főépületét, s új kiszolgáló létesítményeit még a Toller László polgármester irányította önkormányzat építette fel, ám az átadás óta eltelt négy esztendő alatt számos minőségi kifogást találtak a létesítményben. A mostani városvezetés egy jegyzőkönyvben 49 pontban sorolta a szerintük garanciális javítás körébe tartozó hibákat.

Nagy Csaba alpolgármester szerint az évek során több jegyzőkönyv is született a kijavítani való elemekről, ám csupán az ügyvédi fellépés, s a sajtóban megjelent hírek hatására mutatott hajlandóságot a fővállalkozó a munkák elvégzésére. Szerinte nem csupán esztétikai, hanem szerkezeti problémák orvoslására is sort kell keríteni, s az építkezés idején trehány munkát végeztek.

A városvezető szerint nem az üzemeltetésből, használatból eredő hibákról van szó, hanem arról, hogy „trehány” munkát végeztek. A javítások nem okoznak többletkiadást a városnak, ám presztízsveszteséget jelentett Pécsnek, a kivitelező a legtöbb kifogást jogosnak találta, néhány vitatott kérdésben kell egyeztetniük, erre is hajlandóságot mutatnak.

A fővállalkozó Viv Zrt. termelési vezérigazgatója, Bujdosó Sándor megjegyezte, nem ők, hanem az alvállalkozójuk kezdte a munkát a repülőtéren. Megjegyezte azt is, hogy bizonyos, kivitelezői hibaként felrótt esetekben – például az ajtóvetemedés, vagy mozgó piszoár – szerinte „érdekes” kivitelezői felelősséget emlegetni.