Már megint: a rábízott kocsival furikázott és balesetezett az autószerelő

A Pécsi Járási Ügyészség autószerelőként dolgozó férfival szemben emelt
vádat, aki a javítási célból rábízott gépkocsit engedély nélkül használta.

A vádirat szerint a vádlott 2019 novemberében ittasan, járművezetői engedély nélkül, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezetett egy javítás miatt rábízott gépkocsit, de közben egy másik autóval ütközött.

Ekkor a bíróság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Ám itt még nincs vége a történetnek.

A férfi 2022 márciusában javításra vett át egy kocsit és a megbízóval megállapodtak abban, hogy telefonon értesíti, ha befejezte a munkát. A javítással három nap múlva végzett.

Ekkor elindult az autóval, hogy visszavigye a megbízónak, de még egy utast is szállított.
A tulajdonos erről nem tudott, a kocsi használatába nem egyezett bele. A férfi aztán az autóval személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, sőt a jármű is megrongálódott.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit jármű önkényes elvételének bűntette miatt börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, annak végrehajtását is el kell rendelni – zárul a vádirat.