Már most óriási siker az István, a király pécsi előadása!

A színpadokra sztárparádéval visszatérő rockopera pécsi előadására, a szervezők tájékoztatása szerint pár hét alatt, a nyár közepén a belépők több mint 60 százaléka elfogyott! Pedig az előadás majd csak november 7-én, szombaton lesz, amikor is a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban csendülnek fel a már jól ismert dallamok.

hirdetés

Istvan.videk.allo

„Az óriási érdeklődés minket is meglepett, nem gondoltuk volna még mi sem, hogy ennyire korán és ilyen ütemben fogják elkapkodni a jegyeket. A pécsi példa nem egyedülálló, van már olyan vidéki helyszín ahol az októberi előadásra elkelt minden jegy és általánosságban mind a nyolc vidéki városban óriási az érdeklődés. Persze azért a szereposztás ismeretében biztosak voltunk eddig is a dolgunkban, hiszen jól tudja a publikum, hogy ez egy most vagy soha lehetőség.”

Szörényi Levente és Bródy János hetvenedik születésnapjának alkalmából, annak tiszteletére kel első ízben turnészerűen útra a produkció. A szerzők már eddig is példátlan sikert értek el művükkel az elmúlt több mint 30 év alatt, de ezúttal tevékeny részesei is lesznek az előadásoknak és a Novák Péter rendezésében színpadra vitt koncertszínház változatban olyan nevekkel együtt lépnek a deszkákra, mint az István szerepében visszatérő Varga Miklós, a Táltos azaz Torda szerepében visszatérő Deák Bill Gyula, vagy mint a Laborc szerepét alakító Nagy Feró.

Továbbá a korábban már Istvánt is alakító Feke Pál lesz ezúttal Koppány, Sarolt szerepét Keresztes Ildikóra osztották és olyan fiatal tehetségek csatlakoztak még az előadáshoz, mint Réka szerepében Radics Gigi, a Gizellát alakító Danics Dóra, vagy Kocsis Tibor mint Vecelin és Serbán Attila Asztrik megformálója.

Ezúttal élő rock zenekar és kórus fogja kísérni a Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján írt mű koncertszínház változatát.
Jegyek már kaphatóak a www.tex.hu weboldalán és jegyárusító partnereinél. Aki biztosan ott akar lenni ezen a kultúrtörténelmi eseményen annak érdemes igyekeznie a jegyvásárlással!