Marad a köd szerdán

Óvatosan a ködben!

Kilenc megyére és Budapest területére szerdára is figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt a meteorológiai szolgálat.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Pest megye, valamint a főváros területén a sűrű ködben csak pár százméteres lehet a látástávolság.

Mint írták: a nagyobb valószínűséggel a középső országrészben, az Északi-középhegység térségében és délnyugaton nagyobb területen képződő sűrű köd várhatóan csak a délelőtti órákban oszlik majd fel.

Az előrejelzés szerint a ködfoltok feloszlása után többórás szűrt napsütésre nagyobb eséllyel a déli és keleti területeken lehet számítani. Napközben elsősorban északnyugaton, északon elszórtan, estétől egyre több helyen várható eső, zápor.

A Dunántúl északi felén néhol megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet az északnyugati, északi tájakon 8 és 12, másutt 13 és 18 fok között várható.