Kéri István a kamara elnöke 2016-ig

A Pécs-Baranyai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító közgyűlése újabb négy esztendőre Kéri István (képünkön) eddigi elnököt választotta újra hétfőn.

hirdetés

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón az elnök hangsúlyozta: a következő kamarai ciklusban a szervezetnek tovább kell járnia eddigi, a mindinkább erősödő decentralizáció útján. Elmondta, az idén bevezetett kamarai regisztrációval pontos, naprakész képet kaptak a megye gazdasági szereplőiről, ami munkájuk hatékonyságát is segíti.

Ez utóbbival kapcsolatban azt mondta, önkéntes tagjaik mellett a jövőben kiemelten kezelik a regisztráltakat is, hiszen – mint fogalmazott – ha Baranya teljes gazdaságát szeretnék fellendíteni, figyelmet kell gyakorolni a nem kamarai tagok igényeire is.

Kéri István elmondta, jelenleg 1300 tagja van a megyei kamarának, idei költségvetésük megközelíti a 400 millió forintot, amelynek nagyjából a negyede folyik be a tagdíjakból; utóbbi összege a válság kitörése óta megfeleződött. A kötelező regisztrációval a regisztrált tagság megközelíti a 19 ezret – tette hozzá az elnök.

Az elnök beszámolt arról, hogy az elmúlt négy évben körülbelül félmilliárd forintot nyert a kamara közvetlen európai uniós pályázatokon, míg idén tagdíjakból 80 millió forint folyik be a szervezethez. Ez utóbbi a fővárosi kamara után a második legtöbb tagdíjbevételt jelenti az országban, ami az elnök szerint azért is nagy szó, mert gazdasági fejlettségét tekintve csak a tizennegyedik helyen áll Baranya.

A kamara közgyűlése az elnök újraválasztása mellett alelnököket is választott. Arnold Antalt általános elnökhelyettessé és kereskedelemért felelős alelnökké, Lakics Pétert nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökké, Áman Mihályt innovációért felelős alelnökké, Kresz Erikát a kisvállalkozásokért felelős alelnökké, Várszegi Gyulát pedig a szakképzésért felelős alelnökké nevezték ki.