Máris keresztbe tettek Tóthnak az MSZP-ben

Lemondott a városról a kormány

Botka László, az MSZP miniszterelnökjelötje nem igazán vehetett tudomást Tóth Bertalanról, simán lesöpörte a frakcióvezető javaslatát, amit a plakáttörvényhez nyújtott volna be. A pécsi illetőségű Tóthnak nem volt más választása, nyelt egyet, és elfogadta a diktátumot. 

hirdetés

Az MSZP frakcióvezetője korábban azt mondta, pártja a tiszta választási kampány, az egyenlő esélyek biztosítása érdekében állította össze javaslatait a plakáttörvény módosításához. Tóth Bertalan azt akarta a javaslatcsomaggal, hogy tilos legyen kampányidőszakban a kormányzati kampány, és tilos legyen a civil szervezetek által folytatott politikai kampány is.

Szerinte csak a jelölőszervezetek és a jelöltek tudnának kampányolni, a plakáthelyek tulajdonosainak helyet kellene biztosítaniuk, ez a plakáthelyek 25 százaléka lenne.

Botka László, a szocialisták miniszterelnökjelöltje mindezt egyszerűen keresztbe húzta, mondván ha a Fidesz egyik törvényjavaslatához módosítóindítvány adnak be, akkor megvádolhatják őket azzal, hogy együttműködnek a Fidesszel.

Tóth Bertalan frakcióvezető ugyan meglepődött Botkán, de a baloldali ATV.hu szerint az elnökséggel együtt elfogadta a dolgot. Nyakó István, a párt sajtófőnöke még azt is közölte, hogy nincs semmilyen együttműködés a Fidesszel, aki ezzel szembemegy, az ki lesz zárva az MSZP-ből.

Mint azt megírtuk, a Jobbik saját bevallása szerint 24 mil­lióért mintegy 3600 plakáthelyet bérelt a Simicska Lajoshoz köthető cégektől politikai kampányra, addig az LMP 12 millió forintért 150 helyet és az Ökopolisz Alapítvány listaáron vett bérbe 12 millió forintért 150 plakáthelyet a nyárra.

A jobbikos plakátbotrány után a Fidesz törvényben szabályozná a politikai pártok megjelenését, illetve azt, hogy feketén ne lehessen egyes pártokat finanszírozni – ehhez kétharmados döntésre is szükség van.

Tóth Bertalant nem sikerült utolérnünk.

Forrás: ATV.hu, 24.hu, Magyar Idők