Másfél év börtön lopásért

A Siklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást, melyben egy éjjeli őrt rabolt ki egy 20 éves férfi.

hirdetés

Mint arról korábban hírt adtunk, másfél órán belül fogták el a sellyei rendőrök azt a 20 éves ormánsági férfit, aki erőszakkal, illetve fenyegetéssel vette el egy 26 éves férfi mobiltelefonját 2014. június 30-án a hajnali órákban Nagycsány község határában.

A település mellett egy mezőgazdasági területen éjjeliőrként dolgozó férfit június 29-én a délutáni órákban látogatta meg két, általa csak látásból ismert személy, akikkel rövid beszélgetésbe elegyedett. A későbbi rablóban, B. Józsefben ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy hajnalban elveszi az őrtől annak mobiltelefonját. Gondolatát meg is osztotta egy ismerősével, aki – félve az igazságszolgáltatástól – nem tartott vele, sőt meg is próbálta lebeszélni barátját a rablásról. Próbálkozása sikertelen maradt, mivel a 20 éves férfi 30-án hajnali három órakor visszatért az őrhöz, akitől mobiltelefonját kérte, és mivel az nem akarta odaadni, kezét megragadva erőszakkal vette el azt tőle, majd megfenyegette, hogy ha szól a rendőrségnek megöli.

A sértett végül csak órákkal később merte értesíteni a hatóságot, azonban a hely-, és személyismerettel rendelkező körzeti megbízott a kapott személyleírás alapján rövid idő alatt azonosította az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyt, akit másfél órán belül elfogott. A 20 éves férfi gyanúsított kihallgatása alkalmával a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, az egyik ismerősénél az istállóban elrejtett mobiltelefon megkerült, így a rablással okozott kár megtérült.

A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, vele szemben a Siklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást bíróság elé állítási javaslattal befejezte, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek megküldte.

Az ügyész indítványa alapján a Siklósi Járásbíróság a 2014. július 1-jén megtartott tárgyaláson a vádlottat 1 év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte – írja a Police.hu.